Meteor kamera

Kolding (Jannick Petersson)

Meteor overvågning:
Oversigt over resultater

Oversigt over himlen fra Kolding i de seneste 24 timer


Der er pt. opstillet 8 fuldautomatiske meteorkameraer som sammen er i stand

til at overvåge det meste af himmelen over Danmark for de klareste stjerneskud.

Endvidere får netværket ofte bidrag fra kameraer der ikke er automatiserede.

Se direkte billeder fra de andre kameraer

Kort over placering af meteor kameraer i Danmark

Udgivet 12. apr 2016

Meteor kameraet er kommet på plads og kører perfekt på konens gamle bærbare som er blevet omformateret og nu kører Linux
Der er indkøbt materialer for omkring 200 kr til at montere kameraet  på røret som er et 40mm pvc rør. Beslag og skruer måtte ligeledes købes, ledninger til forlængelse af strøm og output kabler havde jeg liggende.
Kameraet vil filme himlen hele døgnet, men først når der registreres noget unormalt vil serveren spole optagelserne 10 sekunder tilbage og levere billeder til netværket som herefter synkroniseres med de andre meteor kameraer rundt i landet.

IMG_4428

IMG_4430

Udgivet 12. jan 2016

I foråret 2016 er det min plan at blive en del af meteor-netværket i Danmark. I øjeblikket er der meteor kameraer opsat 7 steder i landet som er klar døgnet rundt uanset vejret, da det jo kan være klart i en del af landet og overskyet i en anden del. Jo flere kamereaer der fanger et objekt jo bedre pejling kan man få af enten stjerneskuddet eller ildkuglen, men der skal minimum være to kameraer der registrerer objektet inden der kan laves en triangulering. Der måles start og sluthøjde, retning og hastighed, desuden kan der laves en ret præcis grafik der viser meteorets bane rundt i solsystemet.

Alle oplysninger samles på hjemmesiden stjerneskud.info som også kan følges på Facebook hvor man kan få notifikationer lige så snart et stjerneskud er blevet registreret.

Meteorkameraet kommer til at hænge på gavlen af huset for mest mulig overblik. Der er monteret en linse på der giver et bredt billede 180 grader rundt.

Her er et enkelt billede af kameraet i sin lille glaskuppel, flere kommer til senere når projektet kommer videre.

20160112_211004

Lukket for kommentarer.